Cosurile de fum din ceramica sunt solutia de care sistemul de incalzire are nevoie, indiferent ca vorbim de soba, semineu sau centrala. In gama noastra veti gasi sisteme complete de cosuri de fum din material ceramic de la producatori de renume european. Certificarea conform standardelor in vigoare reprezinta garantia sigurantei in exploatare.

Cosul de fum  este o parte esentiala a sistemului de incalzire si fie ca vorbim de soba, semineu sau centrala pe lemne, peleti, carbuni, biomasa, cosul de fum asigura functionarea lor corecta si sigura.
In mod traditional cosurile de fum sunt zidite din caramida, insa cosurile de fum din ceramica sunt o varianta mai buna si mai performanta cosurilor de caramida zidite, putand inlocui deci cu succes un cos de fum traditional zidit din caramida.
Cosuri din ceramica refractara, izolatie si protectie exterioara de beton. Canalul de fum al acestor cosuri are forma circulara sau patrata cu colturi mult rotunjite, iar exteriorul forma patrata. 

Avantaje cosuri de fum ceramica:Cosurile de fum din ceramica reprezinta o solutie trainica si performanta avand caracteristici superlative de siguranta, rezistenta si confort.
Asamblare usoara a elementelor componente. Datorita elementelor prefabricate din ceramica si beton constructia si montajul acestora se realizeaza rapid si usor.
Durabilitate – cosurile ceramice prezinta o durabilitate mare, multi producatori oferind o garantie de zeci de ani la achizitionarea acestora. Produsele furnizate de noi beneficiaza de o garantie de 30 de ani.
Posibilitatea de finisare – cosul de fum din ceramica se poate finisa la exterior dupa preferinta.
Cosurile de fum din ceramica sunt ecologice, putand fi reciclate.


 


Sunt rezistente la umiditate, substante agresive si temperaturi extreme.
Sunt potrivite pentru diferite tipuri de combustibili, ceea ce inseamna libertatea de a schimba oricand este necesar sau dorit, sursa de combustibil, fara a fi nevoie sa inlocuiti hornul.
Sunt usor de curatat datorita peretilor netezi.

Cosurile de fum ceramice prezinta un tiraj bun, intrucat canalul interior are forma rotunda, ceea ce ofera cea mai mica tractiune aerodinamica.                   

Posibilitatea de a se monta atat in interior casa, cat si in exteriorul acesteia.

Deoarece un astfel de sistem inlocuieste un cos de fum traditional zidit din caramida, poate fi luat in considerare ca cea mai trainica si sigura solutie pentru evacuarea fumului.
Inainte de inceperea proiectului instalarii sistemului de cos fum, va recomandam sa achizitionati un kit complet profesional care cuprinde toate elementele necesare instalarii.

 Un cos de fum din ceramic zidit s-ar putea sa nu fie o varianta accesibila din punct de vedere al pretului, insa cu siguranta este o varianta ce ofera  siguranta si durabilitate in timp.
Gama noastra cuprinde cosuri de fum din ceramica de la producatori renumiti din Europa, certificate si testate TUV, respectand cele mai riguroase standarde si cerinte in domeniu.
  

 

 

Componenta horn ceramic

 

Componentele unui sistem complet de cos de fum triplustrat sunt ilustrate in imaginea de mai jos.

 

 

Un horn de fum din ceramica este compus din ceramica interior si beton exterior, fiind sisteme de evacuare dispuse in triplustrat.

Pentru constructia unui cos de fum zidit se utilizeaza la interior tubulatura de samota de calitate ridicata, avand o rezistenta ridicata la socurile termice si coroziunea chimica, iar la exterior termoizolatie de vata bazaltica.

Cosurile sunt ventilate prin 4 canale interioare ce strabat mantalele de beton zidite una deasupra celeilalte. Orice sistem izolat si cu manta beton la exterior va asigura o buna functionare a cosului de fum.
Un sistem izolat, prevazut cu mantale de beton la exterior va asigura o buna functionare a hornului.

Acestea au o inaltime de 33 cm.
Pentru a fi zidit corect si a fi eficient, sistemul trebuie sa cuprinda toate componentele de mai sus.

Cosurile de fum ceramice sunt disponibile intr-o gama variata in ceea ce privesc formele si intr-o varietate de diametre (intre fi 100 si fi 400), cosuri simple sau duble, cu cate 2 canale de evacuare a fumului.

 

Un cos de fum nu numai ca ar trebui sa-si serveasca bine functia, ci trebuie sa aiba si un aspect estetic sau chiar sa decoreze o cladire. Un cos de fum din ceramica poate avea acelasi decor ca fatada casei sau poate cuprinde alte materiale, dupa preferinta. Trebuie amintit faptul ca partea care iese deasupra acoperisului este un element expus in mod exceptional la avarii. Prin urmare, materialul de finisare a cosului trebuie sa fie foarte rezistent la temperaturi ridicate si alti factori.

 

 

De asemenea, este important ca peretii cosului de fum sa fie finisati din materiale care indeplinesc o serie de cerinte tehnice. Trebuie selectate materiale care sa fie rezistente la diverse elemente atmosferice, cum ar fi ploaia sau inghetul, precum si cele neinflamabile si infuzibile.
 Un sistem de cos de fum adecvat garanteaza o utilizare convenabila si o functionare fiabila timp de mai multi ani, oferind astfel liniste sufleteasca si siguranta.