Montajul, curatarea si intretinerea cosului de fum sunt pasi esentiali pentru o buna si sigura functionare a intregului sistem de incalzire. Noi va oferim solutii profesionale de montaj hornuri, curatare cosuri de fum ceramic sau din inox, precum si servicii de intretinere a acestora.

Dupa finalizarea constructiei semineului sau instalarea sobei ori sursei de incalzire alese, urmatorii pasi pe care trebuie sa ii luati in considerare vizeaza cosul de fum.
Atat montajul, curatarea, cat si intretinerea cosului de fum sunt operatiuni ce pot asigura functionarea in parametri optimi si garanta durabilitatea acestora pentru o perioada cat mai mare de timp. 

Montajul, curatarea si intretinerea cosului de fum trebuie realizat numai de catre personal calificat, cu respectarea reglementarilor de specialitate in vigoare si a normelor de securitate si sanatate in munca. Acestea sunt etape foarte importante in care improvizatiile nu isi au locul.
In plus, veti beneficia de garantie pentru sistemul de cos de fum doar daca acesti pasi sunt facuti respectand instructiunile de instalare si intretinere.

 

La instalare, trebuie tinut cont de o serie de reguli furnizate de producatori, precum:

- montarea pe perete sau pe pardoseala in functie de metoda aleasa si de posibilitati
- distanta fata de materialele combustibile
- inaltimea cosului de fum
- diametrul
- izolarea, etc.

Astfel, se inlatura riscurile majore de intoxicatii, incendii sau probleme tehnice la instalatia de incalzire.

 

Intretinerea cosului de fum este o etapa ce consta in inspectarea si curatarea elementelor componente cosului de fum, iar aceasta trebuie facuta cel putin o data pe an de catre o firma specializata.
Acumularea de funingine rezultata in urma procesului de ardere a combustibilului poate ingreuna tirajul si creste riscul de a se autoaprinde, cauzand adesea incendii.
Din acest motiv, intretinerea este foarte, foarte importanta.

 

 

Curatarea cosului de fum
Cosul de fum este un sistem de ventilatie important care impedica fumul si toxinele periculoase sa patrunda in casa. Eficienta semineului va scadea atunci cand se creaza creozot suplimentar in cos.
Un cos de fum curat inseamna un semineu mai sigur, mai eficient, eliminandu-se astfel si posibilele incendii si accidente nedorite.

 

Echipa noastra va pune la dispozitie toate aceste servicii, prestate de personal calificat, cu experienta in domeniu.